Ny samlingsoversigt af Erik A. Frandsens værker i Horsens Kunstmuseums samlinger

I forbindelse med åbningen af årets store sommerudstilling 2019 ‘Erik A. Frandsen i Horsens Kunstmuseums samlinger’, har vi fra museets side af udarbejdet en større samlingsoversigt over næsten alle Erik A. Frandsen værker i samlingen, som findes under menupunktet ‘Samlinger’ her på hjemmesiden. Disse følges af forskellige præsenterende formidlingstekster, som skal være med til at åbne endnu mere op for kunstnerens værker.

Erik August Frandsen blev født i Randers i 1957 og spillede en hovedrolle i det kunstneriske nybrud, der fandt sted i Danmark omkring 1981-83. I dag forbinder vi navnet Erik A. Frandsen med et af Danmarks mest anerkendte og mangefacetterede kunstneriske oeuvrer. Hans værker findes på mange af landets museer, i det offentlige rum og i private samlinger. Ikke mindst har han spillet, og spiller fortsat, en væsentlig rolle i Horsens Kunstmuseums historie. 

Frandsen var blandt de første kunstnere, der udstillede på Horsens Kunstmuseum efter museets etablering som selvstændigt kunstmuseum; allerførst som del af gruppeudstillingen ’Ler-etuder II’ i 1985 og dernæst med soloudstillingen ’Retrograd Amnesi/Ingen vej tilbage’ i 1986. Siden er fulgt en række solo- og gruppeudstillinger. Med mere end 300 værker indtager Frandsen desuden en betydelig plads i Horsens Kunstmuseums samling, hvor vi kan følge hans kunstneriske udvikling fra debuten i de tidlige 1980’ere og helt frem til i dag. 

Teksterne til værkerne i Erik A. Frandsensamlingen på Horsens Kunstmuseum er opstillet kronologisk og udarbejdet af: museumschef Claus Hagedorn Olsen, museumsinspektør Julie Horne Møller, kunsthistoriker Kamma Overgaard Hansen, kunsthistoriker Sofie Skaú Jepsen og kunsthistoriker Kristine Holm Hansen.  

Du kan læse meget mere om kunstneren og værkerne i samlingen her.