Kvindelige malere i Horsens Kunstmuseums samling

Horsens Kunstmuseum har siden efteråret 1984 indsamlet eksperimenterende samtidskunst og det første værk som blev erhvervet til samlingen, på det nye kunstmuseum tilbage i 1980érne, var Nina Sten-Knudsens ’En god dag at dø II’ fra samme år og siden har mange værker fulgt efter. I denne sal er det muligt at opleve, et lille udpluk af en række af samlingens yngre kvindelige kunstnere.

Tilbage i 2002 præsenterede Horsens Kunstmuseum udstillingen: Quirky Girls.

Tine Maria Kofoed, Anne Marie Ploug og Ann Sophie Stærk, havde fundet sammen om en udstilling, der var en hyldest til moderne femininitet og glæden ved at være kvinde. Kunstnerisk var projektet centreret om at præsentere forskellige aspekter af den kvindelige identiet.

I den aktuelle ophængning, præsenterer vi flere værker, der var skabt til netop denne udstilling.

Anne Marie Ploug(f.1966) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskole i 1988-1995. Hun arbejder hovedsagligt med maleri og grafik, begge udtryksformer er repræsenteret i Horsens Kunstmuseums samling.

Anne Sofie Stærk(f.1973) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999 og arbejder primært med maleri og grafik. Museets samling rummer malerier fra udstillingen Quirky Girls

Tine Maria Kofoed​ (f.1971) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og hun arbejder primært med fotografi.

Udover kunstnere fra ”Quirky Girls”præsenterer ophængningen værker af:

Cathrine Raben Davidsen(f.1972) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999-2003. Museet råder over en stor samling af Cathrine Raben Davidsens univers, primært maleri og tegning, med et dybt eksistentielt udgangspunkt.

Camilla Thorup(f.1976) var i årene 2000 – 2002 elev på Det Fynske Kunstakademi. Derefter blev hun uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002-2008. Camilla Thorup arbejder i et figurativt billedsprog, og tager sit udgangspunkt i genkendelige motiver, oftest menneskefiguren. Motiverne undersøges på tværs af maleri, tegning og skulptur, hvor samme fortællinger udfoldes sideløbende.