fbpx

Horsens Kuraterer (del et)

Den 3. juni – 21. august 2022

Horsens Kunstmuseum inviterer i løbet af det næste års tid til udstillingskonceptet Horsens Kuraterer et, to & tre. Her inviterer museet en række horsensianere til at kuratere tre udstillinger alle med udgangspunkt i museets store samling af eksperimenterende samtidskunst.

Horsens kuraterer er skabt på baggrund af at Horsens Kunstmuseum drømmer om at få flere horsensianere i tale om hvad Horsens Kunstmuseum er for en størrelse og hvad indsamling og kuratering af eksperimenterende samtidskunst egentligt betyder for et museum?

Del et bliver kurateret af museets personalegruppe, vel og mærke den del af personalegruppen som ikke er det kunstfaglige personale. Her vil museets håndværker Asbjørn Thernøe, rengøringsassistent Jette Ide Nielsen, skrankeansvarlig Annemette Lundgaard Pedersen og museumssekretær Anne Veng Dahl i fællesskab udvælge og kuraterer (altså beslutte ophængningen) de værker som de ønsker at præsenterer museets publikum for.

Asbjørn Thernøe udtaler: ”Horsens Kunstmuseums samling vidner om at idealer og drømme ændrer sig over tid – fra den helt tidlige del af museets samling, altså guldalderen og ja så frem til de værker som vi indsamler her i 2022.”

Del et vil være at opleve på Horsens Kunstmuseum fra fredag den 3. juni og frem til 21. august 2022. Her forventes at blive præsenteret værker af kunstnere som Peter Holst Henckel, J. Th. Lundbye, J. F. Willumsen, Elmgreen & Dragset, Lars Nørgaard, Bjørn Nørgaard, Nina Saunders og mange flere.

Projektet er gavmildt støttet af Ny Carlsbergfondet.