fbpx

Horsens Kuraterer 1

Til og med den 1. januar 2023

 

Horsens Kunstmuseum inviterer i  efteråret 2022 til udstillingskonceptet Horsens Kuraterer, som bliver fordelt over tre dele hvoraf den første kan opleves nu. Med Horsens Kuraterer inviterer museet en række horsensianere til at kuratere tre udstillinger alle med udgangspunkt i museets store samling af eksperimenterende samtidskunst.

Horsens kuraterer er skabt på baggrund af at Horsens Kunstmuseum drømmer om at få flere horsensianere i tale om hvad Horsens Kunstmuseum er for en størrelse og hvad indsamling og kuratering af eksperimenterende samtidskunst egentligt betyder for et museum?

Del 1 er blevet kurateret af museets personalegruppe, vel og mærke den del af personalegruppen som ikke er det kunstfaglige personale. Her har museets håndværker Asbjørn Thernøe, rengøringsassistent Jette Ide Nielsen, skrankeansvarlig Annemette Lundgaard Pedersen og museumssekretær Anne Veng Dahl i fællesskab udvalgt og kurateret (altså beslutte ophængningen) de værker som de ønsker at præsenterer museets publikum for.

Asbjørn Thernøe udtaler: ”Horsens Kunstmuseums samling vidner om at idealer og drømme ændrer sig over tid – fra den helt tidlige del af museets samling, altså guldalderen og ja så frem til de værker som vi indsamler her i 2022″.

Del 1. vil kunne opleves  frem til  1.januar 2023

Her præsenteres værker af kunstnerne: Peter Holst Henckel, J. Th. Lundbye, J. F. Willumsen, Cathrine Raben Davidsen, Nina Saunders, Katja Bjørn, Elmgreen & Dragset, Lars Nørgaard, Bjørn Nørgaard og Inge Ellegård og Nina Sten Knudsen.

Se en teaser fra udstillingen her.  

Se et interview med Asbjørn Thernøe her. 

Del 1 og 2 er åbnet og del 3 åbnes 5. november 2022

Projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet.

 

Rundtur i udstillingen