fbpx

Horsens Kunstmuseum og Horsens Holder inviterer til Kunst & frokost med billedkunstner Klara Lilja 

Søndag den 11. juni kl.11.30

Lokalitet: Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum inviterer indenfor til Kunst og Frokost med et spændende oplæg fra billedkunstner Klara Lilja (f.1989), som vil gå i dybden med hendes kunstneriske arbejde og proces.
Arrangementet starter med et oplæg fra billedkunstner Klara Lilja og afsluttes med en lækker frokost i Café Ella, hvor der vil være mulighed for at tale videre om dagens tema. Oplægget forventes at have en varighed af cirka 45. minutter.   

 Klara Lilja (f. 1989) er uddannet fra Det Danske Kongelige Kunstakademi, hvor hun tog sin afgang i 2021. Hun arbejder hovedsageligt med keramik og Horsens Kunstmuseum erhvervede hendes afgangsværk Ressurrection fra 2021 i forbindelse med hendes afgangsudstilling på Charlottenborg samme år. I hendes værker inddrager elementer fra det okkulte, biologien, japansk Manga og diverse myter.  

 

I værket Resurrection fra 2021 ses et fire meter langt bord beklædt med en silkedug, som rummer 90 keramiske objekter. Tilsammen udgør alle de keramiske dele en fragmenteret krop, der ved første øjekast kan minde om anatomiske kropsafbildninger. Objekterne fremstår makabre og forunderlige. Kroppen har tre hoveder, en blækspruttearm som ben, og seks hænder og fødder. Klara Lilja viser med værket hendes tydelige optagethed af den esoteriske videnskab, som nogle gange betragtes som værende mystisk eller okkult. I værket Resurrection er den alkymistiske transformation også forvandlingen fra ét materiale til et andet. Hver keramisk genstand i værket er udført med en ny teknik, glasur eller brænding, og med værket arbejder kunstneren med afsæt i de keramiske traditioner. Hvilket er karakteristisk for Klara Liljas kunstneriske virke.  

 

 Praktisk information:

 Arrangementet er gratis, mens frokosten koster 75 kr. + drikkevare pr. person. Drikkevarer afregnes  på dagen i cafeen. Vær opmærksom på at frokostmenuen er fast, oplys venligst allergener og eller vegetarmenu ved bestilling. Der er gratis entré til museet hvis man har købt billetter til arrangementet.  Max. 30 deltagere

Køb din billet her