fbpx

Horsens Kunstmuseum er åbnet igen

Horsens Kunstmuseum er åbent igen!

Før du besøger os:

Horsens Kunstmuseum efterlever de danske myndigheders Covid-19 retningslinjer.

Herunder kan du finde den information, som du har brug for før og under dit besøg. Ved at følge disse retningslinjer, hjælper du os med at passe på hinanden og sikre et trygt museumsbesøg.

Coronapas: 

Museets gæster, fra 15 år og opefter, skal kunne fremvise et coronapas til medarbejderne i indgangen enten ved:

En negativ covid-19 test, der er maks 72 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet. Dokumentationen for enten en negativ antigentest (også kendt som hurtigtest) eller en negativ PCR-test (podning i halsen), skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat. I forbindelse med fremvisning af dokumentation for en negativ test, skal gæster fra og med 15 år fremvise ID. Det kan være kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID.

En positiv covid-19 test, der er foretaget mindst 14 dage og højst 12 uger inden tidspunktet for dit besøg på museet.

Et gennemført vaccinationsforløb med covid-19 (minimum 14 dage siden sidste stik).

Ved din ankomst skal du fremvise dokumentationen enten på print eller som skærmbillede på din mobil. Børn op til og med 14 år skal ikke fremvise en negativ test. Bemærk, at vi ikke opbevarer nogle af disse oplysninger.

Ligeledes gør vi opmærksom på at caféen desværre er lukket for besøgende på nuværende tidspunkt. 

 

Der er mange spændende udstillinger som du kan opleve netop nu på Horsens Kunstmuseum: 

Christian Lemmerz & Norbert Tadeusz 

Horsens Kunstmuseum præsenterer en dialogudstilling mellem Christian Lemmerz og Norbert Tadeusz. I 2016 blev udstillingen MEAT med værker af den tyske kunstner Norbert Tadeusz (1940-2011) og den tysk/danske kunstner Christian Lemmerz forsøgt gennemført i Beijing. Dog blev Norbert Tadeusz værker bortcensureret af de kinesiske myndigheder ved indrejsen til Kina og det var således kun Christian Lemmerz værker, der blev vist på den planlagte udstilling i Beijing. På væggene hvor Norbert Tadeusz værker skulle have hængt hang tomme hvide lærreder. Nu er de to kunstnere bragt sammen igen til denne dialogudstilling på Horsens Kunstmuseum.

De to kunstnere har et fælles motivmæssigt udgangspunkt i kødet. Kød som materie, materiale og genstand for fortolkning. Dette opleves i makabre billeder og fortællinger om verden omkring os. Horsens Kunstmuseums intention med dialogen mellem de to kunstnere er at pege tilbage i tiden for at se på deres fælles inspirationer og samtidig pege på nutiden og fremtiden ved at lade Christian Lemmerz præsentere nye værker.

Udstillingen Christian Lemmerz & Norberts Tadeusz er at opleve på museet indtil søndag den 31. maj 2021.

 

Lars Nørgård – Horsens Kunstmuseums samling

Horsens Kunstmuseum præsenterer en større ophængning med værker af Lars Nørgård.

Ophængningen præsenterer museets samling af kunstnerens praksis, som spænder – for Horsens Kunstmuseums vedkommende – over perioden 1983 – 2019. I forbindelse med ophængningen har museet udgivet en publikation med tekst og billeder af samlingens værker.

Lars Nørgård maler i et fortællende og absurd figurativt sprog, ofte med et kritisk bid. Malerierne veksler mellem abstrakt og figurativ form, hvor en overbevisende stregføring og besynderligt sammensatte farveklangflader danner et særegent oplevelsesrum. Han skaber også helt forenklede stregtegninger, som minder om tegneseriens formsprog.

Udstillingen Lars Nørgård – Horsens Kunstmuseums samling er at opleve indtil lørdag den 16. maj 2021.

 

Phuc Van Dang – Tape street art 

I påsken var det muligt at opleve den lokale kunstner og grafiker Phuc Van Dang, da han gæstede Horsens Kunstmuseum for at skabe en live tape street art performance på museets vinduer ud mod Caroline Amalie Lunden. Tape street art er gadekunst lavet med tape. Det startede i 1980’erne, hvor nogle grafittimalere besluttede at finde alternativer til spraydåser, og siden årtusindskiftet er det blevet mere og mere populært.

Udover at være overraskende smukt og originalt har tape street art også den store fordel, at det er nemt, hurtigt og lydløst at installere. Desuden behøver man ikke at beskytte de genstande, som er ved siden af, fordi der ikke kommer malerklatter. Det er også nemt at fjerne igen, hvilket gør det ideelt til midlertidige kunstinstallationer og events.

Tapeværkerne kan fortsat opleves på museets vinduer resten af april måned.

 

Derudover kan du opleve en større ophængning af Michael Kvium værker fra samlingen. På den aktuelle ophængning er det muligt at se værker skabt i perioden 1984 – 2014.

Ligeledes kan du indtil sommeren 2021 opleve kunstprojektet Kærlig hilsen hadet skabt af kunstneren og forfatteren Tomas Lagermand Lundme i samarbejde med studerende fra Sct. Ibs Skole og Horsens Statsskole.

Læs meget mere på her museets hjemmeside om de aktuelle og kommende udstillinger, samt de kommende arrangementer, der vil blive planlagt i den kommende tid.

 

Fotos: Jacob Friis-Holm Nielsen og Phuc Van Dang