fbpx

DM i Tegning 2021

DM i Tegning 2021 åbner for kvalifikation
 
Fra den 6. januar 2021 kl. 20.00 kan landets dygtigste, unge tegnere kvalificere sig til Danmarksmesterskaberne i Tegning, når årets discipliner offentliggøres som planlagt. Dermed lyder startskuddet til landets suverænt største live-tegnekonkurrence.
 
Tegn en character ud fra ordene COVID19, Giraf og vinger. Tegn en hvalros udelukkende med ordet HAVTANG og Tegn med Tape. Det er blot eksempler på nogle af de mange kreative hjemmeopgaver, som tegneglade unge kan se frem til at kaste sig over i håbet om at komme med til DM i Tegning 2021 d. 20. marts i Horsens.
 
Her samles landets dygtigste tegnere i alderen 9 – 21 år en hel dag for at dyste i en fanfare af vilde tegnediscipliner. For at kvalificere sig skal man løse en af de hjemmeopgaver, som netop nu bliver offentliggjort på Tegnefestivals kanaler.
 
Alle kan være med!
Der skal kåres hele 11 Danmarksmestre – og selvom tegnerne kåres af landets skarpeste personer inden for kunst og tegning, så understreger arrangørerne, at det er et festligt event med fuld fokus på fællesskab og læring.
 
”DM i Tegning er en unik mulighed for at teste sine tegneevner og møde andre, der elsker at tegne. Det er en konkurrence, hvor vi hylder tegneglæden og det er fuldstændig ufarligt at forsøge at kvalificere sig! Derfor opfordrer vi alle til at give det et forsøg og sende deres tegninger ind,” fortæller Jannik Broz, Leder af Billedskolen Horsens og idémanden bag DM i Tegning og Tegnefestival.
 
8 af de 10 discipliner afgøres LIVE på Horsens Kunstmuseum, hvor Danmarks dygtigste, unge tegnere skal kåres. Som publikum på Horsens Kunstmuseum er det muligt at følge den hæsblæsende konkurrence streg for streg – LIVE på storskærm eller Tegnefestival-TV.
 
Gør DM i Tegning til en del af undervisningen
Ud over årets live-discipliner, som afgøres til finalen den 20. marts i rammerne på Horsens Kunstmuseum, så afvikles der i år også to send-ind-konkurrencer: Perleplader og Tegn en illustration. Opgaver, som er en oplagt mulighed for at træne de kreative hjerneceller i landets skoleklasser og gøre DM i Tegning til en del af undervisningen.
 
”Med vores send-ind konkurrencer skal der ikke tegnes live, men man kan nøjes med at indsende en tegning, som et dommerpanel efterfølgende vurderer. Det er derfor fuldstændig oplagt at lave opgaverne i undervisningen og sende ind sammen. Tænk hvilket fællesskab og inspiration det kan give de unge, hvis en af deres kammeraters tegninger bliver udtaget,” uddyber Jannik Broz.
 
Alle hjemmeopgaver ligger tilgængelige på hjemmesiden billedskolenhorsens.dk/dm-i-tegning og kan frit benyttes af skoler i hele landet.
 
Et coronasikret mesterskab
Det er er nu 14 år siden at DM i Tegning for første gang åbnede dørene – en tradition, som end ikke en verdensomspændende pandemi kan sætte en stopper for. I 2020 valgte man at rykke tegnefesten online og live-streame mesterskabet via Facebook-siden: Tegnefestival / DM i Tegning. Det resulterede i tårnhøje publikumsrekorder og er en beslutning, der nu ligger til grund for, at arrangørerne med sikker hånd kan sige, at konkurrencen afvikles uanset corona eller ej. 
 
”På trods af COVID19 har 2020 været et eventyrligt år for DM i Tegning og Tegnefestival. Aldrig har vi interageret med så mange børn og unge, som da vi rykkede vores aktiviteter online. Mere end 13.000 personer så med, da vi live-streamede DM i Tegning. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi også i år kan afvikle konkurrencen på en fantastisk måde – fysisk eller ej,” fortæller Jannik Broz.
 
I 2020 interagerede flere end 45.000 børn og unge med de online aktiviteter, Tegnefestival grundet COVID19 udbruddet lancerede i løbet af foråret 2020 – herunder verdenspremieren på live-stream af DM i Tegning. I år har man derfor valgt at udvide festivalens program og skrue endnu mere op for de mange online initiativer, så de strækker sig over næsten 4 måneder under titlen Verdens Længste Tegnefestival.

 

Kort om Tegnefestival

Tegnefestival er et tegne-fællesskab, som hvert år inspirerer op mod 50.000 børn og unge til at spidse blyanterne og dyrke tegnelysten. Siden 2007 har Tegnefestival med stor succes sat et klart og tydeligt fokus på tegnefaget og alt det, der kan fortælles og visualiseres med streger.
 
Tegnefestival står i år bag Verdens Længste Tegnefestival, som netop nu udspiller sig på festivalens online kanaler. Frem til d. 20. marts 2021 kan børn, unge og voksne glæde sig til nye arrangementer, workshops og tegneopgaver, som løbende offentliggøres på Facebook-siden: ’Tegnefestival / DM i Tegning’ og Instagram-profilen @tegnefestival samt på www.billedskolenhorsens.dk
 
Festlighederne kulminerer i uge 11, hvor de 9-21 årige inviteres til Danmarksmesterskaberne i Tegning lørdag d. 20. marts, 2021.
 
Kort om Billedskolen Horsens
I mere end 22 år har Billedskolen Horsens være et sted for børn og unge, der vil dyrke og udvikle deres kreative evner inden for en bred vifte af kunstneriske discipliner. I dag tilbyder vi hold, kurser og aktiviteter for primært børn og unge, og er samtidig drivkraften bag en række initiativer over hele landet, som er med til at udbrede interessen for det visuelle sprog og fremme de visuelt-kreative kompetencer i Danmark. Vi er en del af Kultur og Medborgerskab i Horsens Kommune.
 
Kontakt:
Jannik Broz, leder af Billedskolen Horsens og Tegnefestival. Mobil: 40 35 33 70
Suzanne Taylor, Kommunikations- og projektkoordinator hos Billedskolen Horsens. Mobil: 41 77 24 73.
Foto: Gitte Vinum