fbpx

Coronapas genindføres på museer

Coronapasset er nu genindført på landets museer.
Det betyder at der skal vises coronapas på museer og videnspædagogiske aktivitetscentre (VPAC).
Krav om coronapas træder i kraft, når der tillades adgang for mere end 200 gæster indendørs eller 2000 gæster udendørs, som er til stede på samme tid. Kravet træder ikke kun i kraft ved arrangementer, men omfatter almindelige museumsbesøg.

Regler for coronapasset

Test: Et negativt resultat af en covid-19-test, der ved en PCR-test er højst 96 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget, eller ved en antigentest, der er højst 72 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget.

Tidligere sygdomsforløb: Et positivt resultat af en PCR-test, der er mindst 14 dage og højst 6 måneder gammelt regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget

Vaccination: Et gennemført vaccinationsforløb mod covid-19. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 to eller flere doser, anses det for gennemført umiddelbart efter den afsluttende dosis. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 alene én dosis, anses det for gennemført 14 dage efter denne ene dosis.

Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19. Et vaccinationsforløb mod covid19 anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis.

Undtagelser:
Børn under 15 år
Undtagelsesordningen genindføres samtidig med coronapasset, så kommunerne igen skal udlevere dokumentation for, at man er undtaget for test af medicinske årsager eller som følge af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.