Undervisningsmateriale og undervisningstilbud

Horsens Kunstmuseum tilbyder en række undervisnings materiale tiltænkt elever på indskoling niveau og deres undervisere. Materialet kan bruges selvstændigt eller som supplement til et besøg. Det er også muligt at forespørge en omvisning omhandlende vores undervisningsmateriale. Desuden tilbyder vi eksisterende skoleforløb som er tilrettelagt til  nogle af vores udstillinger.

 

The Boy, 2007

 

Tilrettelagt skoletilbud

På nuværende tidspunkt er det muligt at booke et tilrettelagt skoletilbud:

Se undervisningstilbuddet til Michael Kvium her: undervisnings tilbud Michael Kvium

Kontakt: avd@horsens.dk eller 76292373  for yderligere information.

 

 

 

Undervisningsmaterialet – 10 måder at knække kunsten på

10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen i Folkeskolen fra 4. – 10. klasse.
Med materialet præsenterer museet 10 forskellige tilgange til at arbejde med samtidskunsten.
Formålet er at give eleverne en positiv oplevelse ved at arbejde med kunsten. Materialet er tænkt som en åbning af mødet mellem elever og kunstværkerne. På museet findes de nødvendige materialer i forhold til postits, blyanter, papir, ordpose evt.

Materialet er udarbejdet i et samarbejde med lærerne Helle Stenhøj og Anja Vagner Hoyos og Horsens Kunstmuseum. Det er muligt at downloade materialet her 

For yderligere information kontakt museet på: 76292370

 

Billedanalyse

Et billede indeholder altid langt mere end først antaget. Derfor har vi lavet et undervisningsmateriale i billedbeskrivelse, analyse og fortolkning. Materialet kan enten bruges inden et besøg på museet, eller indgå som en aktiv del af undervisningen.

Download materialet nedenfor:

Billedbeskrivelse 
Billedanalyse 

 

 

udsnit af gavlmaleri

 

BYVANDRINGER

Desuden er det muligt at booke byvandringer, så man som uddannelsesinstitutioner kan opleve den offentlige kunst i Horsens by. Kunst i det offentlige rum er en helt andet oplevelse end, kunst på kunstmuseer. I Horsens er vi så heldige, at der mulighed for at opleve kunst mange forskellige steder i det offentlige rum. Skulpturerne i det offentlige rum er skabt til et langt liv udendørs, og værkerne interagere med byrummet på ene eller anden måde.

I de senere år har Horsens midtby yderlig fået glæde af en række streetart værker, som også har fundet vej ind i bybilledet. Formålet med byvandringerne er at blive klogere på de offentlige kunstværker, som er tilgængeligt for alle i Horsens midtby.

Der kan bookes følgende to ruter:

1: Oplev midtbyens moderne skulpturer:

På denne byvandring kommer vi forbi midtbyens highlights af offentlige skulpturer. Vi ser på værker af kunstnere som Bjørn Nørgaard, Michael Kvium og Christian Lemmerz og ser nærmere på hvad det er skulpturer og kunst kan bidrage med til det offentlige rum.

Varighed: 1 time
Pris: 500 kr. pr. påbegyndt time

 

2: Street art i Horsens: 

På denne byvandring ser vi nærmere på nogle af alle de nye Street art værker som Horsens er blevet beriget med siden 2013. Her vil det være muligt at opleve værker af kunstnere som CNP One, Örnduvald, Chifumi, Isaac Malakkai og Morik.

Varighed: 1 time
Pris: 500 kr. pr. påbegyndt time

Praktisk info:

Omvisninger/Byvandringer bestilles på tlf. 76 29 23 70 eller mail: avd@horsens.dk.

Omvisninger/Byvandringer skal bestilles 14 dage i forvejen af hensyn til vores
omvisere og betragtes som en forespørgsel indtil godkendt af museet.

Der er kan være perioder hvor vi ikke kan imødekomme efterspørgslen på byvandringer så book i god tid.

OBS. Byvandringerne udbydes kun i sommer halvåret fra april  – til midt oktober.