BLÆR & Zylvesterium

Horsens Kunstmuseum har igen inviteret BLÆR forbi Horsens Kunstmuseum – denne gang til en snak om køn og den måde som vi forstår køn på anno 2020.

Til aftenens samtale har BLÆR og Horsens Kunstmuseum inviteret den unge aarhusianske kunstner Zylvesterium til en snak om hvordan vi taler om, tænker på og agerer om begrebet køn.

Zylvesterium har i den forbindelse udtalt:
”Jeg er nogens søn. Det er vigtigt for mig at holde fast i, og det er nok det ord, der kræver mest af mig. Sønnen er centrum i mange af mine projekter. Jeg har skullet kæmpe for ham. Jeg har valgt hans navn og stillet ham i solen. Jeg kan få ham til at græde. Jeg prøver gennem mit visuelle udtryk at tage min krop tilbage eller ligefrem vælge den selv. Jeg starter den forfra og bestemmer hvordan den skal rejse sig op. Det var som om den engang blev taget fra mig.
Jeg ved, at jeg som en ung og transkønnet er nødt til at være min egen repræsentation. Som transkønnet er man nødt til at tale højt, hvis man skal tages seriøst. Jeg er nødt til at være støj, hvis jeg vil lyttes til. ”

Kort om BLÆR:
BLÆR er en podcast præsenteret af venindeparret Clara Olivia og Lise. Gymnasielevere og amatør filosofferne reflekterer over afleveringer, kropsbehåring, feminisme og livets tilværelse. BLÆR er en ærlig samtale mellem to unge kvinder, som snakker ærligt og repræsenterer samtidens unge sårbare tanker.

Arrangementet finder sted på Horsens Kunstmuseum torsdag den 29. oktober kl.19.00. Arrangementet er gratis for alle interesserede og kræver ingen tilmelding.

Foto:
Zylvesterium
Fotograf: Andrea Bonderup