1984 – en samlingsophængning

I 1949 skrev George Orwell romanen 1984. I november 1984 åbnede Horsens Kunstmuseum dørene til museet i Lunden.

Siden 1915 havde kunstsamlingen haft til huse på Horsens Museum på Sundvej. Nu rykkede samlingen op på toppen af Caroline Amalie Lunden i den nyrestaurerede Pavillon Lunden, der nu skulle danne rammen om billedkunsten i museumsregi.
Med samlingsophængningen 1984 stiller museet skarp på hvorledes samlingen så ud i 1984, og præsenterer store dele af den kunst, der var afsæt for det nuværende Horsens Kunstmuseum og den store samling af eksperiemterende samtidskunst, som er kommet til siden.
Udstillingssalen fyldes med kunst helt tilbage fra 1825 til slutningen af 1960’erne, og vil blive præsenteret  med dyb respekt for fortiden, så man vil føle sig hensat til de første ophængninger i det gamle Horsens Museum.
Nogle af værkerne har ikke været udstillet i mange år, så det er her en enestående mulighed for at gense skatte fra museets gemmer.