Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

DONATIONER
Lørdag den 5. juli - søndag den 31. august 2014

Sommerudstillingen byder traditionen tro på et indblik i Horsens Kunstmuseum samlinger.
Horsens Kunstmuseum har i løbet af 2013-2014 erhvervet en lang række nye kunstværker til museets samlinger. Derfor vil årets sommerudstilling tage udgangspunkt i disse nyerhvervelser. På udstillingen bliver det blandt andet muligt at se nyerhvervelser af kunstnere som Erik A. Frandsen, Jiri Georg Dokoupil, Gudrun Hasle og Lars Nørgård. Det er muligt at læse mere her.

Læs mere om de mange donationer her.

Læs mere om donationerne fra Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål her.


Nikoline Liv Andersen

Lørdag den 24. maj - søndag den 31. august 2014
Med udstillingen 'Kun Engle Har Vinger' viser Nikoline Liv Andersen sine nyeste værker frem. Udstillingen består blandt andet af seks svævende engle. Her ses Nikoline Liv Andersens unikke arbejde med materialerne tydeligt, f.eks. ses en jakke lavet af popnitter og en festkjole lavet af sugerør. Mannequinerne har fået skiftet deres led ud med sorte bøjelige dele og de hæner ned fra loftet, som en række faldende engle, læs mere her.

Det er muligt at læse mere om Nikoline Liv Andersens udstilling her.


Michael Kvium

Sommeren 2014
På museet er det for tiden muligt at se en ophængning af nogle af museets værker af Michael Kvium. Her følger vi Michael Kvium fra museets første indkøbte værk 'Selvportræt' i 1985 til det sidstindkøbte 'Wastelanded' i 2011.
Michael Kvium er født i 1955 og opvokset i Horsens. I sin ungdom arbejdede han som bladtegner ved Horsens Folkeblad. Med ophængningen viser Horsens Kunstmuseum et bredt udsnit af Michael Kviums kunstneriske produktion.

Læs mere om Michael Kvium her.

Det er muligt at downlaode værklisten her.


Nu med blå ansigter

Billedskolens talenthold K for Kunst udstiller netop nu i Billedskolens lokaler på Horsens Kunstmuseum. Det sker under titlen: Nu med blå ansigter.Eleverne, der alle er i alderen 13-16 år, har blandt andet arbejdet med temaet personlighed og især har ansigtet har været i fokus. I blandt de mange forskellige tegninger, som hænger på billedskolens vægge, går lige netop ansigterne igen. Nogle er blå, som titlen antyder, andre er udklip og et enkelt er lavet af papir fra guldkarameller. Fælles for mange af billederne er den stencil-lignende effekt de er opbygget af. Udstillingen omfatter både selvportrætter af holdets elever og studier af kendte personligheder som Nielson mandela og personer fra The Beatles. Det ofte simple grafiske udtryk, er i udstillingen kombineret med en håndfuld meget forskelligartede tegninger fra elevernes egne projekter. Her finder man alt fra fodtøj til tegninger, som udelukkende består af ord. Den rå ophængning, hvor tegningerne fremgår uden rammer eller passepartout, sætter sammen med enkelte skitser og de mere færdige tegninger fokus på processen, og der er således tale om en komplet helhedsoplevelse, når de unge tegnere viser deres bedste arbejder frem.
De udstillede elever er: Nina Smed Langvad
Frida Jolande Birkbak
Johanne Olesen
Jacob Bay Thomsen
Marianne Araújo Suder
Mathilde Holm Ravn
Ejvind Alexander Spence
Viola Emilie Wrede
Sophie Mølgaard
Udstillingen er at se i museets åbningstid frem til og med den 27. juli 2014.