Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Martin Erik Andersen
Dont cry a diamond / on a plate for you

Lørdag den 7. februar - søndag den 17. maj 2015
I begyndelsen af 2011 bidrog Martin Erik Andersen med en ide til Horsens Kommunes fornyelse af Vitus Beringsplads.
Ideen endte dog på tegnebrættet i forhold til Horsens, men Martin Erik Andersen har arbejdet videre med belægningsmønstret som nu kan ses i en betonversion på Horsens Kunstmuseum. Ud over belægningen er det muligt at opleve papirarbejder og en række skulpturer.

Med udstillingen 'Don´t cry a Diamond / on a plate for you' viser Martin Erik Andersen sin unikke tilgang til materalitet og sprog.Det er muligt at læse meget mere om udstillingen her.  

I forbindelse med udstillingen publiceres der et katalog.

Det er muligt at hente værklisten her. Derudover er det muligt at se et videointerview med Martin Erik Andersen her.Påskens Billeder fredag den 20. marts - mandag den 6. april 2015

Fri leg i Påskens Billeder
Fredag den 20. marts - mandag den 6. april 2015

Endnu engang stiller Horsens Kunstmuseum plads til rådighed for børns fortolkning af påskens begivenheder. 
Udstillingen er en del af Horsens Provstis Skole-Kirkesamarbejdes projekt Salmesang og Klokkeklang, hvor børn fra fjerde årgang arbejder med påsken og udmønter det i kreative produkter. Kunstmuseet udstikker hvert år et benspænd, som børnene skal holde sig inden for. Hvor benspændet tidligere år har været meget restriktivt, har museet i år valgt at stille lærere og børn helt frit. Påsken er udgangspunktet for arbejdet, men der er ingen krav om størrelse, materiale eller farvevalg. Benspændet kaldes derfor ”Fri leg”. 
Museumschef Claus Hagedorn-Olsen byder velkommen,  Dagnæsskolens kor synger, hvorefter Provst Annette Brounbjerg Bennedsgaard åbner udstillingen. 
Salmesang og Klokkeklang er et projekt under Horsens Skole-Kirke Samarbejde for kommunens 4. klasser. Projektet støttes af Horsens Kommune og sogne i Horsens Provsti.

 


Aktuelle ophængninger af værker fra Horsens Kunstmuseums samlinger

I starten af 2015 er det muligt at se ophængninger af værker fra museets egen samling. Her ses værker af kunstnere som Lars Nørgård, Michael Kvium, Jiri Georg Dokoupil, Emil Westman Hertz, Gudrun Hasle, Pernille Koldbech Fich, Olav Christopher Jenssen, Kehnet Nielsen og Kirsten Ortwed.

Det er muligt at læse mere om de aktuelle ophængninger herunder:

Emil Westman Hertz, Gudrun Hasle, Martin Erik Andersen og Pernille Koldbech Fich.

Jiri Georg Dokoupil, Olav Christopher Jenssen, Kehnet Nielsen og Kirsten Ortwed

Troels Wörsel


Michael kvium i museets gamle afdeling

Fra fredag den 27. marts er det muligt at opleve en mindre ophængning med Michael Kvium i museets gamle afdeling. Her vil det være muligt at se værker som Selvportræt, Patent I-V, Kødogblodbillede 1-4 og Eternal view I.
Museet har fulgt Michael Kviums kunstneriske praksis siden starten af 1980'erne og rummer i dag en større samling af hans værker.
Det er muligt at se værklisten til ophængningen her.