Privatlivspolitik og cookies

Søg: 

Lilibeth Cuenca Rasmussen

Inbetweeness (Gaia) 
1. februar - 21. april
I Inbetweeness undersøger Lilibeth Cuenca Rasmussen det der ligger imellem udtryk, identiteter og lande. Ifølge Lilibeth Cuenca Rasmussen skal Inbetweeness opfattes som det mellemrum der findes imellem den mentale og den helt konkret kropslige tilstand. Hvilket udtrykker sig igennem forskellige medier som maleri, objekter, skulpturer og video.
Værkerne er alle blevet stedsspecifikt skabt her på Horsens Kunstmuseum. Hvor hele udstillingen er blevet opbygget for åbne døre, det er muligt at se en video fra arbejdsprocessen her.
Det er også  muligt at se et interview med Lilibeth Cuenca Rasmussen som Louisiana Channel har produceret her.
Det er muligt at læse mereom Lilibeth Cuenca Rasmussen i kataloget her.
Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd og MÆRK BYEN.


Emil Westman Hertz - Prinsens Have

Fredag den 11. april - søndag den 1. juni
Vinderen af årets Kunstnerpris anno 2014 af Horsens Kunstmuseums Venner blev Emil Westman Hertz.
Installationen Prinsens Have består af en række værker skabt i materialer som bjørneklo, bivoks, gips, ler og medicinemballage. Med installationen ses Emil Westman Hertz tydelige fokus på formdannelse.
Med udstillingen viser Emil Westman Hertz et rent og æstetisk billede af sin kunstneriske praksis. En praksis som Horsens Kunstmuseum længe har haft øje på. Derfor erhvervede museet allerede i 2011 værket Sygeleje fra samme år.
Det er muligt at læse mere om udstillingen her.
Rejselegatet er gavmildt sponsoreret af Horsens Folkeblads Fond og Familien Hede Nielsens Fond.


DIALOG

Sideløbende med vores særudstillinger er det netop nu muligt at se en lang række værker fra museets samlinger. Her er blandt andet tale om Christian Lemmerz 'Levertegninger' fra 1994 og Troels Wörsels 'Varenne' fra 2001. Derudover er det muligt at se værker af Kehnet Nielsen, Lars Nørgård, Morten Buch, Ian McKeever, Camilla Thorup, Cathrine Raben Davidsen, Lone Høyer Hansen, Tina Maria Nielsen, Katja Bjørn, Anne Marie Ploug og Nikoline Liv Andersen.
Det er muligt at læse mere om ophængningen her.


Michael Kvium

I museets gamle afdeling ses en ophængning af Michael Kviums ældre værker. Startende med det første værk som museet erhvervede tilbage i 1985. Her vil der være mulighed for at se værker som: Handlingen, Selvportræt, Patent og Morgen.
Ud over malerierne er der mulighed for at gå på oplevelse i Michael Kviums skitse univers i museets nye hemmelige rum. Her vil der blandt andet være skitser til de udstillede værker.
Læs mere om udstillingen her.


Christian Lemmerz

Efeteråret 2013 bød på en stor soloudstilling med Christian Lemmerz. Udstillingen Christian Lemmerz Eine Gruppenausstellung indeholdte en lang række tankevækkende værker, blandt andet skulpturen Todesfigur og et portræt af Anders Breivik. I forbindelse med udstillingen blev museets stueetage transformeret til en form for totalinstallation med de syv store bronzerelieffer Grab I - VII, skulpturen The Breather(der Vater) og et lille bronze krusifix med titlen Bodybuilder Jesus Christ (American Version). Denne installation er stadigvæk at se på museet.


Påskens Billeder

Fredag den 4. april - mandag den 21. april
Dette års udgange af Påskens Billeder byder som altid på værker skabt af 4. klasses elever fra en række folkeskoler i Horsens.
I påskens billeder genfortæller eleverne den bibelske påskeberetning gennem forskellige visuelle medier. Elevernes arbejde er hvert år underlagt et kunstnerisk benspænd.
I år betyder det, at alle værkerne til udstillingen skal laves i formatet 20 x 20 x 20 cm.
Det er muligt at læse mere om påskens billeder her.